A TV, mint otthonunk dísze

Otthona tervezésekor több tényezőt is figyelembe kell vennie, ahhoz hogy az ne csak szép, de praktikus is legyen. A legalapvetőbb dolgoktól (mint például a szobák elhelyezkedése, a falak színel, a padló anyaga) egészen azokig az apróságokig melyekre először esetleg nem is gondolt (például a villanykapcsolók, a konnektorok vagy a televízió helyének kiválasztása).

A kor igényeit kielégítve a televíziónak egyre nagyobb szerepe van egy család életében.
Régen nem volt kérdéses a TV elhelyezése, hiszen adott volt egy szoba, amit úgy hívtak nappali, és ahová összegyűltek a családtagok, ha filmezni szerettek volna.
Ma már a megváltozott életviteli szokások és építészeti megoldások arra inspirálják a tervezőket és a tulajdonosokat, hogy egy minél nagyobb légtérbe sűrítsék több szoba funkcióját. Ennek következményeként nehéz elhatárolni az egyes helyiségeket. A nappali, a konyha, az étkező és sokszor még egy hálószoba is mind egybe nyílnak, az egész egyetlen nagy tér. Ilyenkor az összes bútornak és kiegészítőnek passzolnia kell egymáshoz. Olyan összekötő elemek kellenek, amelyek folytonosságot alkotnak a hatalmas összképben.

A TV megfelelő elhelyezése ezért is lehet sokszor problémás. Az egyik gond, hogy külalakjuk nem minden esetben mondható esztétikusnak, vagy a szoba hangulatához passzolónak. A másik pedig az, hogy a nagy tér miatt könnyen zavaró tényezővé válhat egy hangosabb műsor vagy film.
A két legjobb megoldás, ami közül választhat, hogy elrejti, vagy könnyen mozdíthatóvá alakítja a készüléket. A legtöbb televízió ma már “lapos”, ezáltal könnyen elhelyezhetőek egy szekrényben, egy festmény, egy tükör mögé vagy mondjuk egy konyhapultba. De fel lehet őket tenni akár a plafonra vagy a falra is, különböző konzolok segítségével.

TV

Mindegy, hogy Önnek LCD, LED vagy Plazma tévéje van, mindegyikhez talál megfelelő konzolt már az interneten is. Ezek stabilan megtartják a készülékeket, ugyanakkor bármilyen szögben állíthatóak, dönthetőek, fordíthatóak, így megkönnyíti a több helyről való nézést. Irányíthatja a konyha, az étkező vagy a kanapé felé, pont oda, ahonnan nézni szeretné.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation