Mikor jön el a hajvágás ideje?

A legtöbb embernek nincs meg fixen, hogy milyen időközönként megy hajat vágatni. Nem mindegy persze, hogy milyen gyorsan nő a hajunk, vagy hogy épp milyen frizurát hordunk. Bár azzal mindenki tisztában van, hogy a rendszeres hajvágás jót tesz a hajnak, mégse szívesen járunk ezért a fodrászhoz.

Hajvágás

Sok mítosz terjeng azzal kapcsolatban, hogy pontosan mikor érdemes hajat vágatni. Egyesek szerint nem szabad esős időben vágatni…Itt az ideje, hogy tisztázzuk ezt a kérdést, és gyakorlatias okokra hivatkozva tiszta vizet öntsünk a pohárba.

1. Töredezett hajvégek
Ha már egyértelműen látszik, hogy töredezett a hajvégünk, akkor biztosan eljött a hajvágás ideje. Ha rágottnak, elnyűttnek látszanak a hajszálak, mindenképp menjünk el a fodrászhoz, hogy igazítson rajta. Ne halogassuk, mert ha várunk, csak rosszabb lesz a helyzet!

2. Elvékonyodnak a hajszálak
Előfordul, hogy szezonális hajhullás áldozatai vagyunk vagy csak megmagyarázhatatlanul sok hajunk hullik ki például hajmosáskor vagy fésülködéskor. Ez aztán a hajak elvékonyodását eredményezi. Próbáljunk ki többféle hajápolót, amivel növelhetjük a hajtömeget! A hajveszteségen egy hajvágás, vagyis egy rövidebb frizura is segíthet, mivel dúsabb hatást kelt. Az elvékonyodott hajszálak nagyon egészségtelenül néznek ki, ezért semmiképp ne várjuk meg, míg ez bekövetkezik!

3. Ha kinőttük a frizuránkat
Ha egy hónapja szuper frizurával távoztunk a fodrászunktól, akkor lassan el kezdhetünk gondolkodni a következő időponton, mert sajnos a hajszálak nem egyforma ütemben nőnek. Tehát egy idő után a frizura alaktalan lesz. Ha szeretnénk fenntartani a jól bevált formát, akkor rendszeresen kell látogatnunk a fodrászunkat!

4. Nem mindegy, milyen frizuránk van
A frizura típusa is nagyban meghatározza, hogy milyen időközönként érdemes hajat vágatni. Ha egyszerű frizuránk van, akkor elég pár havonta vágatni. Ha valami nagyon extra módon van levágva a hajunk, akkor viszont sűrűbben kell igazítani rajta. A frufru vagy a felnyírás például sok törődést igényel. Ha rövid a frufrunk, akkor legalább havonta vágatni kell belőle, ha szeretnénk megtartani a bevált formát.

5. Kopaszodás
A korai kopaszodás sajnos egy elég gyakori jelenség napjainkban. Ha el akarjuk takarni a fejünk tetején kopaszodó foltot, akkor muszáj, hogy folyamatosan nagyon rövid legyen a hajunk. Hogy milyen időközönként kell vágatni, az ebben az esetben is attól függ, hogy milyen gyorsan nő a hajunk. Általában azonban legalább 45 naponta érdemes frissíteni a frizuránkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation