A társasházak homlokzati hőszigetelése

Természetesen a társasházak külső hőszigetelésével a családi házakhoz hasonlóan jelentős mértékben és hosszútávon csökkenthetők a rezsiköltségek. A külső hőszigetelést lehetővé tevő polisztirol vagy kőzetgyapot lapos technológiák alkalmazásával a társasházak fűtésre fordított költségei akár 45-50%-kal is csökkenthetőek.

A társasházak hőszigetelése kapcsán érdemes azt is kihangsúlyoznunk, hogy az a költség, amit a ház energetikai felújítására költenek a lakosok, alapjaiban növeli meg az egész épület piaci értékét. A hőszigetelt társasházak lakásai minden esetben gyorsabban és jobb áron kelnek el az ingatlanpiacon a nagyságrendekkel kedvezőbb fűtési költségek és villanyszámla miatt. Rengeteg érv szól utóbbiakon túl is a hőszigetelő rendszerek társasházi alkalmazása mellett:
A társasházak külső falait modern hőszigetelő anyaggal burkolók az allergiás panaszaik csökkenéséről is beszámoltak. A jól szigetelt épületben ugyanis a penész és a penészesedés lehetősége megszűnik.
A szakszerűen hőszigetelt épületben továbbá az orvosok szerint kevésbé leszünk kitéve ízületi fájdalmaknak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a falak nem hidegebbek, mint a belső légtér.
Arról nem is beszélve, hogy jelentősen csökkenhet a társasház környezetszennyezése.

homlokzat

Természetesen egy társasház csak akkor tekinthető jól hőszigeteltnek, ha a padlásszigetelés, a homlokzatszigetelés, a tetőszigetelés és a pince-mennyezet szigetelés is modern hőszigetelő alapanyagok felhasználásával van kivitelezve. Annak érdekében, hogy a társasház hőszigetelése nagyságrendileg mérhető energia megtakarítást eredményezzen, a hőszigetelésnek minimálisan minden oldalról körbe kell zárnia az épületet, gyakorlatilag egy valóságos szigetelőanyag-burkot képezve. A homlokzati hőszigetelésnek folytonosnak kell lennie abban az értelemben, hogy az egyes lapelemeknek csatlakozniuk kell a padlás, vagy tető polisztirol lap, vagy kőzetgyapot szigetelőanyag elemeihez, esetleg az ablakokhoz.

A társasházak épületeinek homlokzatán több olyan különböző szerkezet, berendezés jelenik meg – mint például a légkondicionáló berendezés – amelyek megnehezíthetnék a kivitelezést abban az esetben ha a hazai kereskedésekben fellelhető említett hőszigetelő anyagok még nem léteznének. A témával foglalkozó szakemberek szerint a társasházak esetében a fűtés és a homlokzat felújítás együttes költsége akkor a legalacsonyabb, ha 15-16 cm vastagságú hőszigetelő lapokkal szigeteljük a falakat. Társasházak falainak szigetelésére napjainkban is az egyik leggyakrabban használt hőszigetelő alapanyagnak a polisztirol lapok számítanak, amelyek leggyakoribb típusai a hagyományosnak mondható fehér EPS lapok. Többek szerint ez az egyik leggazdaságosabb homlokzati hőszigetelő rendszer.
A polisztirol lapok legkülönbözőbb vastagságú kiszerelései mellett a táblás kőzetgyapot ugyancsak megfelel a társasházak homlokzatainak hőszigetelésére. A kőzetgyapot lapok természetes és páraáteresztő anyagból készülnek, nem is szólva arról, hogy szerkezetükben igen jó hangszigetelő képességgel rendelkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation