Sylvanian Families – a soha véget nem érő játék!

A “Sylvanian Families” kifejezést sokan még csak nem is hallották, az óvodás és kisiskolás korosztály viszont már szinte epedezik utána. Egy kreatív játékról van szó, illetve játékokról, hiszen eleminek száma végtelen. Kis méretű állatfigurák emberi öltözetben. Számtalan figura elérhető már. Rengeteg állat család közül válogathatunk, mint például mókus, egér, kutya, cica, maci minden korosztályban. Tekintve, hogy a kínálat már rendkívül nagy a figurákból, a szülők gyakran összefognak a család többi tagjával, hogy mindenki beszerezzen egy-egy újabb elemet vagy kiegészítőt az alapházhoz vagy a többi helyszín díszletéhez.

sylvanian-families

De mitől újszerű és kreatív ez a játék? Barátságos, egyedi formatervezésén túl rendkívül hasznos játék a gyermekek számára. A szülők különféle szerepjátékokon keresztül taníthatják, nevelhetik gyermekeiket. A Sylvanian Families segít a társadalmi szerepek elsajátításában és a személyiségfejlődésben. Fokozza a kicsik kreativitását azáltal, hogy újabbnál újabb élethelyzeteket játszanak el a figurákkal, így minden alkalommal más történet születik.

A szülők kifejezetten tanító és nevelő jelleggel is irányíthatják a játékot, imitálva például egy korábban már megtörtént esetet, amit esetleg gyermekünk nem megfelelően kezelt. Ezáltal felnyithatjuk a szemét a helyes viselkedésmódra és a társadalmi elvárásokat is megjeleníthetjük a szerepjátékok megfelelő alakításával.
A játékot többen is játszhatják, így kiváló program lehet egy családi összejövetel alkalmával, amikor minden családtag belebújhat egy számára szimpatikus szereplő bőrébe, akivel igazán tud azonosulni. Így a közös családi programokon a legkisebbek sem érzik magukat kirekesztve a felnőttek komoly világából.

A Sylvanian Families játék folyamatosan bővíthető, így a különböző alkalmakkor, vagy amikor jutalmazni szeretnénk kislányunkat, kisfiunkat, újra és újra meglephetjük őket egy-egy kiegészítővel.
A kisállatok házait a magunkéhoz hasonlóan bővíthetjük, csinosíthatjuk. Komplett szoba szettek vásárolhatók, de külön bútorelemek is beszerezhetőek. Tényleg csak a pénztárcánk és a kreativitásunk szab határt a játék továbbfejlesztésében és bővítésében. Korhatár nélkül mindenkinek ajánlott, ahol legalább egy kisgyermek van a családban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation