5 tipp új munka kereséséhez

Most végeztél az egyetemen? Gratulálok! Az egyetlen bökkenő, hogy nem tudod ezután mit fogsz csinálni? Hogyan fogsz olyan munkát találni, ami a tanult szakmádhoz közel áll?

Munkakeresés

Íme 5 álláskereső tipp a számodra:

Legyen jó önéletrajzod és motivációs leveled!
Mindenekelőtt győződj meg róla, hogy helyesen kitöltött, releváns önéletrajzzal és kellően pozitív motivációs levéllel rendelkezel. Legyen benne kristály tisztán, hogy miért te vagy a tökéletes jelölt egy adott munkára. Kerüld a mellébeszélést és az oktalan túlzásokat, mindig pontosan olvasd el a munkaköri leírást és ahhoz kapcsolódóan írj a te céljaidról és vágyaidról a cégénél. Amennyiben szükségesnek érzed, keress fel egy szakembert, aki kiszúrja az esetleges hibákat és segít azok kijavításában is.

Keress lelkiismeretesen!
Attól függően, hogy milyen szakon végeztél, célirányosan kezdheted a keresést. Több száz weboldalon keresgélhetsz olyan állások között, melyek megfelelnek az igényeidnek, de próbáld meg szűkíteni a kört (pl.: földrajzi elhelyezkedés szerint). Minél frissebb egy hirdetés, annál nagyobb eséllyel pályázhatsz oda sikeresen. Az interneten kívül kereshetsz újságokban is, valamint kérd meg a barátaidat, hogy ha tudomást szereznek egy szabad posztról, szóljanak neked!

Használd a közösségi oldalakat!
A közösségi hálónak van személyes és úgynevezett professzionális oldala is. A munkakeresés időszakában jobb, ha előtérbe helyezed az utóbbit. Ne pazarold az időd mások képeinek nézegetésével, inkább keress szakmai csoportokat, hálózatokat, fórumokat és ezeken hirdesd magad, hátha egy fejvadász rád talál.

Tűnj ki a tömegből!
A nagyobb cégeknél a humán-erőforrás menedzsment végzi a dolgozókkal kapcsolatos minden adminisztrációs teendőt, tehát azt is ők döntik el, hogy kit vesznek fel egy-egy posztra. Hozzájuk napi több ezer önéletrajz is érkezhet, tehát nem árt, ha valamivel ki tudsz tűnni a tömegből. Főleg ha online módon jelentkezel, akkor nehéz kitűnni, csoda ha egyáltalán mindegyik önéletrajzot elolvassák. Amennyiben nem jeleznek azonnal vissza, kb. 2 nap elteltével nyugodtan hívd fel őket, hogy megkapták-e a jelentkezésedet, valamint mondd el nekik mennyire lelkes vagy a munkával kapcsolatban.

Légy magabiztos és ne add fel!
A kitartás az élet minden területén fontos. Lehet, hogy már úgy érzed mindent megpróbáltál és mégsincs kilátásban semmi. Ez minden embernek könnyen elveheti a kedvét, de nem szabad hagynod, hogy legyőzzön. Előbb-utóbb rátalálsz a tökéletes állásra, melyet örömmel végzel majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation