Elterveztük, megcsináljuk: autóhitel

Az autóvásárlási hitel olyan konstrukció, amelyet egyaránt igénybe vehetünk új kocsikra és használt autókra is, ezért igencsak kedvelt és keresett lehetőségről beszélünk. Ez a hitellehetőség nemcsak magánszemélyek számára teremt kiváló opciót arra, hogy kis önerővel is autóhoz jussanak, hanem a vállalkozásoknak is nagy segítséget jelenthetnek alkalomadtán.

Igen, megcsináljukAutóhitel esetében a fedezetet a vásárló személy vagy vállalkozás autója jelenti, így ennek a konstrukciónak a kamata kedvezőnek számít szemben mondjuk egy személyi hitellel. A tényleges számokról a magánszemélyek és a vállalkozások is egy-egy autóhitel-kalkulátor segítségével tájékozódhatnak, amely a különféle paraméterek beírása után (autó életkora, futamidő, igényelt összeg) kiadja az irányszámokat: mekkora havi költséggel jár számunkra a törlesztés. Használt autó esetében tudni kell, hogy a gépjármű életkora nem érheti a tizennégy évet, ennél idősebb kocsikra ugyanis nem igényelhető  autóvásárlási hitel. Ennek az az oka, hogy az autóhitel futamideje 12 és 96 hónap között mozog, és a futamidő végén a gépjármű életkora nem lehet tizenöt évnél több; márpedig a tizennégy évesnél idősebb autónál a legrövidebbnek számító 12 hónapos futamidőnél ez megtörténne. A minimális önerő huszonöt százalék (forint alapú autóvásárlási hitelnél), és a minimum hitelösszeg a háromszázezer forint.

Napjainkban egy-egy vásárló előtt már hihetetlen, korábban elképzelhetetlennek tartott lehetőségek állnak, ha új vagy használt gépkocsit szeretne venni. Az interneten nemcsak kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő  autót, de a számunkra ideális autóhitel után is kutathatunk egy-egy hitelkalkulátor segítségével. Ez azért is előnyös, mert ma már nem pusztán egy vállalkozásnak fontos, hogy behatárolhatóan lássa, milyen terheket ró majd rá egy-egy konstrukció, hanem egy magánszemély is tudni szeretné, hogy álmai autójának megvétele után nem lesz-e rémálom az autóhitelből. Az intézeteknek is célja volt és előnye is származott a törlesztőrészletek könnyen elérhetővé tételéből, ezért ne féljünk, bátran tudakozódjunk és keresgéljünk. Megéri.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation