“Használt autót mindenkinek!”

A válság óta egyre kevesebb magánszemély vesz új autót, szalonból. Onnan főként csak cégek vásárolnak. Ebből persze nem arra kell következtetni, hogy ezután mindenki biciklivel fog járni, vagy tömegközlekedéssel. Ugyanis az embereknek továbbra is szükségük van gépjárműre, csak mivel anyagilag nem engedhetik meg maguknak az újat, megveszik az olcsóbb használtat. Így aztán nem csoda, ha egyre nő, sőt rekordokat döntöget a használt autót vásárlók és az országba behozott használt autók száma is.

Ezekkel, a nem újonnan vett autókkal, mint bármilyen más használt cikkel rengeteg gond adódhat, melyeket a vásárlás pillanatában nem tudunk, vagy elhallgatnak előlünk.
Nem egy ismerősöm járt már pórul ilyen autóvásárlás során. Volt aki évekig pereskedett is az árussal, mert nem azt kapta, amit elvárt, az eladó hazudott neki. Szerencsére neki, a vásárlónak adtak igazat és sikeresen megnyerte a pert. De biztosan akadnak olyanok, akik nem ilyen szerencsések és ők egy jó autó és pénz nélkül maradnak ilyen esetben.

De nem kell megijedni, a rossz döntések elkerülhetőek. Csupán be kell tartani pár szabályt:

  1. Alaposan végig kell gondolni igényeinket és azt hogy minderre mekkora összeget tudunk maximálisan kifizetni.
  2. Figyelni kell hogy ne legyen se túl régi (10-11 éves), se túl fiatal (1-2 éves) a kiszemelt autó. Találjuk meg a megfelelő aranyközéputat.
  3. Nem szabad csupán a képeknek hinni, mindig nézzük meg élőben is, alaposan a járművet, kívülről, belülről!
  4. Ne higgyünk a kilométerórának, nézessük át szakértővel!
  5. Vigyük el próbaútra!
  6. Keressük fel azt a szervizt, ahol szervizelték az autót. Alaposan kérdezzük ki mind a szervizest, mind pedig magát a tulajdonost is a korábbi hibákról.
  7. Soha ne döntsünk az első megtekintett autó után, legalább 3-4 típust, illetve modellt nézzünk meg, vagy ha mégis egy felé hajlunk, azt is nézzük át akár még egyszer, a vásárlás előtt!

Használt autót mindenkinek!

Ha mégis valaki úgy érezné, hogy ez nagy és nehéz döntés ahhoz, hogy egyedül belevágjon, akkor fogadjon fel szakembert, akiben megbízik és akinek elmondhatja pontosan mire van szüksége, így majd ő megtalálja számára a tökéletes használt autót, hiszen választék az van, nem is kicsi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation