Ilyen egy tökéletes gyerekszoba

A gyerekek számára a szobájuk nem csak egy hely, ahol alszanak, hanem teljes mértékben az ő birodalmuk, a hely ahová elbújhatnak, ahol játszhatnak és ahol nem zavarják őket a szülők. Itt bátran azt csinálhatják, amit szeretnének (persze bizonyos korlátok között)!
A berendezésnél a legfontosabb, hogy nekik tetsszen, hogy legyen elég helyük, és mindent elérjenek. Legyen színes, vidám és ha esetleg van kedvenc mesehősük, természetesen az is kapjon helyet a szobában valamilyen formában (pl.: szőnyegen, párnán vagy falon).
Hiába nem az alvás a legfontosabb a gyerekek számára, azért egy ágy mindenképpen jól jön a szobájukba. Szakadjunk el kicsit a sablon egyszemélyes ágyaktól, és varázsoljunk gyermekünk környezetébe egy egyedi, kényelmes, akár több funkciós, vagy több férőhelyes ágyat, ahol nem csak ő, de barátai is kényelmesen szundikálhatnak!

Ha kicsi a szoba, és csak az egyszemélyes ágy fér be, akkor is válasszunk egy különleges, mókás darabot az unalmas fa keretes helyett. Példának itt van egy mókás pandának álcázott gyerekágy, amit biztosan mindig kicsi imádna!

gyerekszoba-m

A következő fokozat az olyan dupla ágy, ahol az egyik alá van rejtve a másik. Nem, nem az emeletes ágyakra kell gondolni most, hanem az olyan típusokra, amelyeknél mint egy fiók úgy lehet elővarázsolni egy újabb egyszemélyes ágyat. Ez igazán jól jön akkor, ha egy barát ottmarad éjszakára.

gyerekszoba2-m

Abban az esetben, ha bőven van hely a szobában mindennek, válasszunk nyugodtan franciaágyat gyermekünknek. Lehet, hogy sokkal nyugodtabban fog azon egyedül aludni, hiszen kisebb az esélye, hogy leesik az éjszaka folyamán. A többféle méret és típus közül elegendő, ha a kisebbet választjuk (140×180) esetleg egy alsó tárolóval, hogy legyen hely elrejteni a sok játékot. De természetesen bármilyet választhatunk, csak előtte kérjük ki gyermekünk véleményét is.

gyerekszoba3-m

A legnehezebb dolgunk akkor van, ha egy szobán több gyermekünk osztozkodik, hiszen így az egyetlen teret úgy kell felosztanunk, hogy az mindenki igényeit kielégítse. Az ágyak elhelyezése ilyen szempontból kulcsfontosságú, de több lehetőséget is számba vehetünk. Rakhatjuk őket jó távol egymástól, hogy mindenkinek legyen egy kis privát szférája, vagy vásárolhatunk emeletes ágyat, aminek ma már rengeteg variációja létezik, íme:

gyerekszoba4-m

gyerekszoba5-m

gyerekszoba6-m

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation