Mit csinálsz, ha nem jön össze a felvételi? – Válassz olyan szakmát, amihez még érettségi sem szükséges!

Az érettségi időszak vége felé már mindenki csak azon izgul, hogy sikerüljön és ne kelljen még egyszer végigcsinálni. Elég ha megvan a kettes, ugye? De tételezzük fel, hogy mégsem sikerül valamelyik tantárgy: pont azt a tételt húzod, amiről semmit nem tudsz, ráadásul a tanárok sem a legelnézőbbek. Vagy sikerül ugyan, de több a kettes és a hármas a bizonyítványban, mint a négyes és az ötös, így nincs esély az orvosi, ügyvédi, vagy bármilyen más egyetemi szakra való bejutásra. Nincs ok a pánikra, hiszen egy év múlva bátran neki lehet rugaszkodni újra, hogy javíts a jegyeken, és később azt tanuld, amit szeretnél. Mivel töltsd el azt az egy évet? Ne bulizással, mert annál bármi hasznosabb!

felveteli-1000-667

Gondolj arra, hogy sokan a gimnázium és a főiskola között direkt hagynak egy év szünetet. Ilyenkor érdemes külföldre utazni, nyelvet tanulni, vagy elkezdeni dolgozni, hogy a későbbi egyetemi évekre legyen egy kis félretett pénzed. Egy jobb álláshoz azonban szükséged van egy papírra, ami igazolja, hogy értesz is ahhoz, amibe szeretnél belevágni. A néhány hónap elvégezhető tanfolyamok kiváló lehetőséget biztosítanak erre. Sőt! Sok esetben egy szakirányú tanfolyam elvégzése még akkor is előnyös, ha utána nem rögtön dolgozni kezdesz, hanem hasonló irányba folytatod majd a tanulmányaid, például egy szimpatikus egyetemen. A plusz tudás és tapasztalat mellett, plusz pontokra is számíthatsz a felvételi során. Így, ahová idén mondjuk nem sikerül bejutnod, jövőre a tanfolyammal, illetve az esetlegesen kijavított érettségivel a hátad mögött biztosan sikerülni fog!

felveteli2-1000-666

Léteznek nagyon népszerű tanfolyamok, melyekhez elegendő a nyolc általános iskola elvégzése, például: óvodai dajka, szociális gondozó, vagy műkörömépítő.
Továbbá vannak, melyekhez muszáj az érettségi, például: ingatlanközvetítő és értékbecslő, gyógy- és sportmasszőr, fogászati asszisztens.
Tipp: Hogy könnyebben tudj választani a rengeteg képzés közül, látogass el az Alfa Kapos Képző Központ oldalára!

Természetesen attól, hogy jelentkezel egy néhány hónapos tanfolyamra, még nem kell lemondanod sem az utazgatásról, sem pedig a munkáról. A legtöbb ilyen felnőttképzés ugyanis nem csak hagyományos tantermi oktatási formában végezhető el, hanem online, távoktatásként is. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A tantermi oktatás során nagy segítségedre lehet a tanár folyamatos kontrollja. A távoktatás segítségével azonban bárhonnan a világból elérheted a tananyagot, csupán egy számítógépre és internetkapcsolatra van szükséged hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation