Konténerekből bevásárlóközpont

Arról, hogy valaki egy stílusosan átalakított hajókonténerben él, már sokszor hallhattunk. Az sem számít újdonságnak, hogy konténerekből többlakásos társasházat állítanak össze, mondhatni egy minivárost. De az, hogy ezekből egy komplett bevásárlóközpontot hozzanak létre boltokkal, kávézókkal és éttermekkel már egy újabb szintje a kreatív és környezettudatos gondolkodásnak.

Konténerház:

Konténerház

Konténerváros Londonban:

Londoni konténerváros

Augusztus elején nyitotta meg kapuit a bécsi konténerpláza, a Stadtbiotop. Az ötlet nem teljesen újkeletű, mivel Londonban és Zürichben már nyíltak hasonló létesítmények és nagyon hamar népszerűek is lettek.
A Bécsben található konténeres bevásárlóközpont három hónap alatt készült el, egy olyan szabad földterületen, ahol 1 év múlva egy új városrész felépítését kezdik majd el, a konténer boltok pedig új helyre fognak költözni.
A közel ezer négyzetméteren elfér kávézó, biobolt, koktél bár, és még egy adidas bolt is.
Közvetlenül a bevásárlóközpont mellett egy egyetem található, így a diákok potenciális vendégek, vásárlók és konténer bérlők is egyben. Egy-egy konténert ugyanis időszakosan és megosztva is ki lehet bérelni, a fiatalok pedig bemutathatják alkotásaikat, termékeiket.
A 15 konténer és a környezete annak ellenére, hogy ipari, mégis nagyon barátságos. Nem csak a hajókonténereket hasznosították újra, hanem például raklapokat is a kávézóknál.

Stadtbiotop:

Stadtbiotop

Stadtbiotop

Stadtbiotop

Stadtbiotop

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation