Miért egészséges a salsa?

Egyes kutatók szerint kiváló egészségügyi előnyökkel jár a tánc, különösen a salsa.
Azt mondják, aki rendszeresen táncol, sokkal több kalóriát tud elégeti, mint az, aki biciklizik, vagy mondjuk úszik. Becslések szerint salsa közben percenként akár 5-10 kalóriát is el lehet égetni. Ezért ha úgy érzi, hogy az ünnepek alatt felszedett pár kilót, ne aggódjon, csak táncoljon!

Sokakat érintenek olyan egészségügyi problémák, mint a szív és tüdő gondok, magas vérnyomás, legyengült csontozat, vagy a túlsúly, de a salsa mindezekre jótékony hatással van.

A salsa egy olyan társas tánc, mely rengeteg energiát igényel, hiszen a kecses tánclépések ötvözve vannak komoly aerobik mozdulatokkal. Minél többet gyakorolja a salsa táncot, annál jobb lesz benne, köztudottan növeli az állóképességet, és megoldja az összes egészségügyi problémáját.
Nem csak a fizikai erőnlétre van pozitív hatással, de mentális előnyökkel is jár. Stimulálja az elmét, soha nem hagyja tétlenül az agyat, ezért csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatát idős korban.

Egyértelmű tehát, hogy milyen sok jótékony hatása van a salsa táncnak a szellemre, a testre és a lélekre. Összefoglalva ezek miatt nem hagyhat ki egyetlen órát sem:
– a test minden porcikáját átmozgatja
– csökkenti a stresszt
– növeli az energiaszintet
– fokozza az állóképességet
– fejleszti az önbizalmat
– kiváló alakformáló
– fiatalon és frissen tart
– párjával együtt is kipróbálhatja, így a kettejük közötti kapcsolatot is erősíti
– ez az egyik legtermékenyebb módja a szabadidő eltöltésének

Salsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation